fbpx

Novice

Na GFML so zadnji petek meseca septembra potekale aktivnosti v okviru vseevropskega projekta Noč raziskovalcev. Kot konzorcijski partner dveh slovenskih univerz smo z nizom predavanj in delavnic dijakom 3. letnikov skušali približati poklic raziskovalca.

Namen Evropske noči raziskovalcev je popularizirati poklic raziskovalca oz. znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti pa mladim ljudem. Projekt ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, o pomenu znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Aktivnosti so se odvijale v kar 27 evropskih državah, v Sloveniji pa, v okviru treh konzorcijev, po različnih slovenskih krajih. GFML, ki se je pridružila konzorciju Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem, je dogodek pripeljala tudi v Ljutomer. Letos je Noč raziskovalcev potekala pod geslom “Varni z znanostjo” (SAWE).

V okviru projekta so imeli obiskovalci GFML skozi vrsto aktivnosti (predavanja znanstvenikov, delavnic, ogledov, kreativnic …) priložnost spoznati, kaj znanost pomeni za naša življenja ter kakšen je poklic raziskovalca oz. znanstvenika. Premalokrat se namreč zavedamo, da so bila za reči, ki jih vsakodnevno uporabljamo, potrebna neka znanstvena dognanja, znanstveni poskusi in preizkusi, da danes delujejo brezhibno in nam olajšujejo življenje. Karmen Stolnik, koordinatorica projekta SAWE na GFML pravi: »Bilo je pestro, raziskovalno in ustvarjalno. Mladi so z veseljem poslušali o novih stvareh, še raje pa so jih sami preizkusili. Mnogi so dobili navdih in utrnile so se jim nove ideje za stvari, ki bi še jih radi poskusili in preizkusili. Tako raziskovalni duh na GFML živi še naprej in veselo stopa novim izzivom naproti.«

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine