fbpx

Novice

V času evropskega tedna mobilnosti ljudje združimo moči in na glas osveščamo o spremembi mobilnostnih navad. Letošnja osrednja tema je bila »Združuj in učinkovito potuj«. Ljudje veliko potujemo, a redko pomislimo na to, kako priti do želenega cilja z manjšimi potovalnimi stroški in s čim manjšimi izpusti toplogrednih plinov.
Morda se bomo v prihodnje na telovadbo odpravili peš in se tako znebili odvečnih kilogramov, v službo pripeljali v prijetni družbi sodelavke kot sopotnice in ob tem pozabili na skrbi s parkiranjem ... Prav s tem namenom se je tudi ljutomerska občina aktivno vključila v aktivnosti v tednu mobilnosti.
Občina Ljutomer je pripravila in izvedla dejavnost »dan brez avtomobila«. Namen različnih aktivnosti je bil ozaveščanje otrok, tudi najmlajših, o pomenu trajnostne mobilnosti, ki prispeva k večji kakovosti bivanja, čistega okolja in tudi zdravja. K aktivnemu sodelovanju je bila povabljena naša šola. Dijaki 2. letnika predšolske vzgoje so pripravili pet ustvarjalnih delavnic z naslednjih področij: matematika, jezik, gibanje, glasbena in likovna umetnost. Za otroke iz vrtca so sami pripravili različne didaktične in družabne igre, kot so Prometni spomin, Prometni človek ne jezi se, Sestavljanke in različne plesne animacije oz. koreografije. Največ zanimanja so otroci pokazali za vožnjo s poganjalčki čez poligon, ko so morali premagovati različne ovire in priti po varni poti do cilja.
Vse potrebne rekvizite za izvedbo delavnic so dijaki načrtovali in izdelali pri strokovnem modulu družboslovje za otroke. Kot bodoči vzgojitelji so se pri tem preizkusili v kreativnosti in inovativnosti, obenem pa otrokom dali nasvete, kako se varno vključevati v promet, kako se v njem pravilno obnašati in kako poskrbeti hkrati tudi za varnost ostalih udeležencev v prometu. Otroci so se z velikim veseljem vključevali v delavnice, v katerih so pokazali veliko znanja s področja prometa.
Pa srečno in varno v novo šolsko leto!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine