fbpx

Novice

Nemško podjetje BASF, največji proizvajalec kemikalij v Evropi, poskuša navdušiti otroke in mladino za naravoslovne znanosti, zato izvaja različne projekte. V letošnjem letu je Slovenija ob Nemčiji, Ameriki in Španiji 4. država na svetu, kjer se izvaja projekt Teens' Lab, namenjen dijakom srednjih šol. Na povabilo se mu je pridružila tudi naša gimnazija. Delavnice so se udeležili dijaki 2. in 3. letnikov, ki obiskujejo izbirna predmeta ITS naravoslovje in izbirno kemijo.
Aktivnosti so potekale na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani pod vodstvom študentk supervizork. Pred začetkom dela so organizatorji predstavili delovanje enega izmed največjih kemijskih podjetij, nato so se dijaki preizkusili v različnih laboratorijskih vajah. Spoznavali so 16 različnih snovi in njihovih lastnosti skozi različne zanimive poskuse. Merili so pH, izvedli fermentacijo, računali gostoto snovi ter izvedli plemenske reakcije in Benediktov test. Štirim snovem so ugotavljali tudi okus in vonj. S pomočjo študentk so snovi analizirali in poimenovali ter se o njih pogovorili.
Ana Rajh je o dogodku povedala: "Zabavno preživet čas na fakulteti nam je omogočil širši pogled v svet kemije in prenos znanja v vsakdanje življenje, s katerim se bomo v prihodnje še velikokrat srečevali, hvala BASF za zanimivo izkušnjo."
foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine