fbpx

Novice

Prleško društvo generala Maistra v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča iz Ljutomera 12. leto zapovrstjo organizira tekmovanje v poznavanju novejše zgodovine slovenskega naroda Pot v prihodnost, kjer dijaki slovenskih srednjih šol izkazujejo svoje znanje iz novejše slovenske zgodovine. Letos smo tekmovanje izpeljali s podporo Zavoda RS za šolstvo.
V ožji izbor je bilo uvrščenih 13 nalog dijakov iz treh slovenskih srednjih šol, ki so pisali na temo 150 let 1. slovenskega tabora v Ljutomeru in taborsko gibanje na Slovenskem.
Naloge je pregledala in ocenila tričlanska komisija. Organizator je podelil eno zlato, štiri srebrna, ostali sodelujoči pa so prejeli bronasta priznanja. Predsednik Prleškega društva mag. Jernej Jakelj in predstojnica ZRSŠ OE Murska Sobota Irena Kumer sta najboljšim podelila priznanja in nagrade v sklopu Zaključne Akademije, ko jo je organizirala šola ob zaključku pouka. S svojimi prispevki so ocenjevalno komisijo najbolj prepričali: Kristina Žižek, ki je prejela zlato priznanje, srebrna pa so prejeli Nuša Hozjan, Nina Petković, Nina Kotnjek in Ula Mihalič. Vse so dijakinje GFML, njihova mentorica pa je bila Suzana Rauter.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine