fbpx

Novice

Doživeli smo prvo zaključno produkcijo programa umetniške gimnazije, ki je napolnila ljutomerski kulturni dom. Dijaki 1. d in 3. d so z recitalom, gledališkimi in glasbenimi točkami ter s filmom zbranim pokazali, kako pisana paleta talentov so.

Marko Rengeo in Meta Štuhec sta spretno krmarila med besedami, gibom, igro, glasbo in sliko. Uvodni recital deklet iz 3. d je navzoče popeljal v svet besedne umetnosti, obenem pa odprl marsikatero dilemo. Vsakdanje časopisne novice so v domišljiji in mislih mladostnikov hitro postale gnetljiva snov za humorne gledališke prizore, kot so Kdo je kdo?, Kdo jo je vzel? in Pobesnele rastline. Uprizoritveni proces se je odvijal pod mentorstvom Dunje Zupanec, mladi igralci pa so zasijali v karizmatičnih vlogah.

Ne smemo pozabiti niti na osmo umetnost, ki se je odvrtela pred obiskovalci. Film Enostavno, enotno, evropsko so dijaki 3. d posneli za razpis EU Enotni digitalni trg, kjer je bil razglašen za najboljšega. Medtem ko je film prvih letnikov Dvojčka nastal v času projektnih dni in gre za uprizoritev znamenite antične komedije. S filmsko glasbo, ki so jo zaigrali glasbeniki iz 1. d, se je zaokrožil umetniški večer.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine