fbpx

Novice

Pred začetkom šolskih počitnic je Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji povabila vse dijake, ki so v letošnjem letu sodelovali v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) na podelitev priznanj in plaket ter razpravo z evropskimi poslanci o tematikah, ki jih zanimajo. Razpravo je vodil Igor E. Bergant, za dobro voljo pa je poskrbel igralec Klemen Slakonja. Prireditev v Festivalni dvorani je potekala pod naslovom EYE Slovenija – Imaš moč, izberi Spitzenkandidata!

Dogodka so se udeležili Luka Hauko, Nuša Pučko iz 3. c, Nino Erjavec, Meta Štuhec iz 3. d ter Urška Filipič iz 3. a. Naziv ambasador so dobili še Lora Gržin in Ula Litrop, Niko Farič ter Vanja Vogrinec. Z mladimi so razpravljali evropski poslanki Romana Tomc (EPP) in Tanja Fajon (S&D) ter poslanca Franc Bogovič (EPP) in Igor Šoltes (Zeleni). Beseda je tekla o naslednjih temah: lažne novice, enotni digitalni trg, krožno gospodarstvo, brezposelnost mladih in evropske volitve 2019.

Cilj omenjenega projekta je ponuditi srednješolcem možnost, da bolje spoznajo EU in Evropski parlament ter odločitve in zakone, ki jih tam za vse nas sprejemajo evropske poslanke in poslanci. Prav tovrstnega znanja pa mladi v Sloveniji skozi redne šolske kurikule dobijo premalo.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine