fbpx

Novice

Pri celoletnih dejavnostih knjižničarski krožek, pogovorjevalnica in biblioterapija, ki deluje znotraj Zdrave šole, smo se z dijaki pogovarjali o prebranih knjigah ali predlaganih temah. Zasebno ali skupaj smo predelali nekatere vsebine. Izmenjavali smo izkušnje o stvareh, ki so se nas posebej dotaknile, ali o vsebinah, ki so nam razširile duhovna obzorja ali so nam bile kakor koli v pomoč. Urejali smo knjige na policah, jih strokovno razvrščali, uredili smo periodične publikacije, revije, čistili knjižne police, odkrivali zanimive knjige, vmes kaj prebrali, se pogovarjali.
Pri biblioterapiji se je porajalo veliko novih idej in rešitev, ko smo se pogovarjali o življenjskih prelomnicah, strahovih, ljubezni, o težavah doma ali v šoli. In na koncu ugotovili, da ne more nihče rešiti naših problemov, lahko pa nam pomaga, da najdemo načine, kako jih bomo rešili sami.
Dijaki, udeleženci vseh treh dejavnosti so ugotovili, da je knjižnica prostor, kjer se srečuješ z velikimi duhovi preteklosti in sedanjosti. Tu domuje mir in je prijeten prostor za sproščen klepet, pogovor ali le za kratek umik.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine