fbpx

Novice

Tema 23. geografskega tekmovanja je bila Trajnostni turizem za razvoj. Na šolskem tekmovanju, ki se ga je udeležilo 60 dijakov iz skupine A (gimnazijski program) in 13 dijakov iz skupine B (predšolska vzgoja), je bilo osvojenih kar 25 bronastih priznanj. Šest najuspešnejših dijakov iz tekmovalne skupine A Ahac Šimundić, Jan Lorenčič, Lana Kocuvan, Nino Bogatin, Tina Raj in Jure Martinuzzi ter Luka Marič iz tekmovalne skupine B se je udeležilo območnega tekmovanja, ki je bilo izvedeno v mesecu marcu na ptujski gimnaziji. Na tej stopnji tekmovanja so srebrna priznanja osvojili Jan Lorenčič, Nino Bogatin, Lana Kocuvan, Ahac Šimundić in Luka Marič. Luki Mariču in Ahacu Šimundiću se je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, ki je potekalo na OŠ Janka Glazerja Ruše.

Tekmovanje je ob pomoči učiteljev mentorjev pripravil Zavod RS za šolstvo. S tem dogodkom pa so mladi geografi obeležili prihajajoči Dan Zemlje (22. april). Na terenskem obhodu so tekmovalci morali opazovati pokrajinsko podobo Ruš in okolice, še posebej so morali biti pozorni na naravne in družbene procese ter probleme v dani pokrajini. Natančno opazovanje je bilo pomembno, saj so na terenu pridobljene informacije nujno potrebovali pri pisanju odgovorov o terenskem delu.

V času ocenjevanja nalog so gostitelji tekmovalce popeljali na ekskurzijo v elektrarno Fala, jim predstavili aplikacijo Mozabook, pripravili predavanje in film o Nepalu ter organizirali športna tekmovanja.

Spet se je odlično izkazal naš tekmovalec Ahac Šimundić, saj mu je tudi letos uspelo osvojiti zlato priznanje. Torej, geografija je res zmagala.

 

Iskrene čestitke!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine