fbpx

Novice

Tekmovanje poteka preko spletne aplikacije, dostopne na naslovu http://si.miksike.eu/.  Njeni uporabniki se urijo v hitrosti in zanesljivosti seštevanja, odštevanja, množenja, deljenja, iskanja neznanega števila ali primerjave dveh številskih izrazov. Lahko se odločijo, da bodo aplikacijo uporabljali zgolj za vadbo ali pa bodo v računanju tudi tekmovali. Pri računanju ni dovoljena uporaba papirja in svinčnika niti računala. Tekmovalci so razdeljeni po kategorijah glede na starost. Srednješolci so uvrščeni v 5. skupino. Tekmovanje je razdeljeno na štiri dele: prvi trije krogi tekmovanja so izvedeni na daljavo, finale pa poteka v živo.

Letos je prvi krog potekal od 2. do 13. oktobra 2017, drugi krog od 6. do 17. novembra 2017 in tretji krog od 4. do 15. decembra 2017. Vsak tekmovalec lahko v vsakem tekmovalnem krogu tekmuje največ trikrat v času 60 minut. Upošteva se boljši rezultat. Za uvrstitev v finale se štejeta dva najvišja dosežka iz vseh treh tekmovalnih krogov. Glede na dosežke v finalnem tekmovanju se najboljši tekmovalci uvrstijo na mednarodno tekmovanje. Žiga Škalič je na državnem tekmovanju v svoji kategoriji premagal vse in dosegel 1. mesto. S tem si je zagotovil povabilo na mednarodno tekmovanje, ki je potekalo na Politehnični nacionalni univerzi v ukrajinskem Lvovu.
Na mednarodnem tekmovanju je v kategoriji dečki tekmovalo 25 tekmovalcev iz Estonije, Latvije, Litve, Ukrajine, Gruzije in Slovenije. Žiga se je zelo dobro odrezal in dosegel odlično 9. mesto.


Iskreno čestitamo!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine