fbpx

Novice

Letos smo na GFML prvič izvedli tekmovanje Evropske statistične igre. Gre za tekmovanje, ki ga organizirajo Eurostat in statistični uradi nekaterih evropskih držav. Njihov glavni cilj je spodbujanje radovednosti in zanimanja za statistiko med dijaki, pokazati njeno vlogo v družbi ter spodbujati skupinsko delo in sodelovanje za doseganje skupnih ciljev.

Udeležili so se ga dijaki 2. a in 2. c, pod mentorstvom Irene Rauter Repija. K tekmovanju jih je pritegnilo predvsem to, da so lahko tekmovali v paru ali v trojicah. Januarja je potekal prvi krog, ki je bil sestavljen iz treh delov (preverjanje osnovnega znanja o statistiki, preverjanje poznavanja uporabe uradnih statističnih virov ter preverjanje razumevanja razlage statističnih poročil). Najboljše ekipe so se nato uvrstile v drugi krog, ki je potekal februarja. Takrat so morali iz realnih podatkov, danih v podatkovnem nizu, izdelati statistično nalogo.

Tekmovanja so se udeležili: Nuša Jurkovič, Dona Semenič, Primož Zavec, Marko Bakan, Nuša Cigler, Ines Gabor, Breda Gašparič, Špela Jambriško, Ema Smolič in Primož Škafar. Tekmovalci so prejeli nagrade in priznanje za sodelovanje na igrah. Nuša Jurkovič je o tekmovanju povedala: »Na nas je pustilo pozitiven vtis, saj ni klasično tekmovanje, kot jih poznamo. Veseli smo, da smo lahko sodelovali, saj smo tako dobili nova znanja pri uporabi statističnih podatkov ter novih računalniških orodij.«

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine