fbpx

Novice

Že 12. finalne državnega tekmovanja v hitrem in zanesljivem računanju je tokrat potekal v Litiji. Tekmovanje poteka preko spletne aplikacije, dostopne na naslovu http://si.miksike.eu/. Slednja je namenjena izboljševanju računanja. Uporabniki aplikacije se urijo v hitrosti in zanesljivosti reševanja osnovnih računskih operacij, iskanja neznanega števila ali primerjave dveh številskih izrazov. Lahko se odločijo, da bodo aplikacijo uporabljali zgolj za vadbo, ali pa bodo v računanju tudi tekmovali. Pri računanju ni dovoljena uporaba papirja in svinčnika niti računala.

Tekmovalci so razdeljeni po kategorijah v 6 starostnih skupin. Srednješolci so uvrščeni v 5. skupino. Tekmovanje je razdeljeno na štiri dele: prvi trije krogi tekmovanja so izvedeni na daljavo, finale pa poteka v živo. Prvi trije krogi so bili izvedeni od oktobra do decembra. Tekmovalci se v vsakem krogu urijo v različnih tekmovalnih disciplinah. Vsak tekmovalec lahko v vsakem tekmovalnem krogu tekmuje največ trikrat v času 60 minut. Upošteva se boljši rezultat. Za uvrstitev v finale štejeta dva najvišja dosežka iz vseh treh tekmovalnih krogov. V finale se uvrsti vsaj deset najboljših tekmovalcev vsake skupine.

V finale so se tako uvrstili Žiga Škalič, Nikola Kovač in Jean Gal Vajs. V peteroboju so bili vsi trije izvrstni. Jean Gal Vajs je dosegel 9. mesto, Nikola Kovač 3. mesto, Žiga Škalič pa je v kategoriji premagal vse in dosegel 1. mesto. S tem si je zagotovil povabilo na mednarodno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 28. aprila 2018, v Lvovu v Ukrajini.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine