fbpx

Novice

Tokrat so se debaterji mudili na turnirju v Litiji, na katerega je naša gimnazija, pod vodstvom profesorja Aleša Kusteca, poslala 4 ekipe na slovensko in 1 ekipo na angleško debato. Tekmovali so v impromptu debatah, kar pomeni, da so tekmovalci naslednje trditve izvedeli eno uro pred samo debato:

1. Otroci bi morali imeti pravico zahtevati, da doma nihče na kadi, vključno z njihovimi starši.
2. Državljane in državljanke bi moralo bolj skrbeti za dostop Googla in Facebooka do njihovih podatkov kot dostop države do le-teh.
3. Slovenija bi morala strogo kaznovati starše, ki ne cepijo svojih otrok.

Po celodnevnih debatah so GFML-jevci nizali uspeh za uspehom. Timotej Pukšič je zasedel 10. mesto na lestvici posameznih govorcev, sledilo je 8. mesto Luke Hauka, 7. mesto Hane Rakuša, Ula Litrop in Vanja Vogrinec pa sta zasedli 1. in 2. mesto.
Zmagovalni pohod so nadaljevale ekipe Lotmerk B (Ula Litrop, Vanja Vogrinec, Nik Slavic), Lotmerk A (Luka Hauko, Breda Gašparič in Meta Štuhec) in Lotmerk C (Inja Dokl, Teja Sapač, Timotej Pukšič), ki so se prebile med najboljše in tako zasedle prva tri mesta. Zbirki najvišjih stopničk je srebro dodala še ekipa GFML (Lora Gržin, Hana Rakuša, Urška Filipič), ki je debatirala v angleščini.

Debaterjem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine