Novice

V prazničnem decembru so se dijaki 3. letnikov predšolske vzgoje podali na pot proti avstrijski prestolnici, ki je v tem času še posebej lepo okrašena in tudi zato privablja množico obiskovalcev z vseh vetrov.

Med številnimi znamenitostmi mesta so si ogledali Univerzo, katere rektor je bil tudi Franc Miklošič. Kar nekaj časa so namenili ogledu Naravoslovnega muzeja, ki zaradi muzejske inovativne predstavitve eksponatov, razstavljenih v kar 39 sobah, spada med 10 najboljših svetovnih muzejev. Pot jih je mimo številnih dunajskih znamenitosti vodila tudi do centra okrašenega mesta. V cerkvi Sv. Petra so si ogledali razstavljene jaslice različnih velikosti in iz najrazličnejših materialov. Na božičnem sejmu (Christkindlmarkt) ob Mestni hiši so se ob omamno dišečih stojnicah lahko okrepčali z znamenitimi avstrijskimi jedmi in napitki.

Ekskurzijo so zaključili z ogledom odličnega muzikla I am from Austria v Raimund Theatru. Muzikal, poln domišljije, čara in romance ter presenečenj in zabave, je prikazoval zgodbo o ljubezni, prijateljstvu in družini ter pel o avstrijski filmski zvezdi Rainhardu Fendrichu. Obljube o nepozabnem muziklu so bile vsekakor izpolnjene.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije