fbpx

Novice

Sladkorna bolezen je epidemija moderne dobe. Samo v Sloveniji živi okrog 120.000 sladkornih bolnikov. Diagnoza se postavi, ko ima nekdo povišano vrednost sladkorja v krvi. Zdravljenje »diabetesa mellitusa« in obvladovanje bolezni je v največji meri odvisno od telesne dejavnosti, prehranjevalnih navad in načina življenja.

Šolsko tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni je potekalo 13. oktobra 2017. Udeležilo se ga je okrog 200 dijakov, od katerih jih je 30 osvojilo bronasta priznanja. Množična udeležba je pokazala, da se mladi želijo o tej bolezni čim več naučiti in spoznati načine, kako jo premagati. Na podlagi dobrih rezultatov se je 6 dijakov uvrstilo na državno tekmovanje, ki je potekalo v Gornji Radgoni. Dijake sta spremljali mentorici, profesorici biologije dr. Marija Meznarič in Vesna Vrhovski, obe sta bili tudi v državni komisiji za popravljanje nalog. Z rezultati državnega tekmovanja smo zelo zadovoljni. Zlata priznanja so osvojili Hana Rakuša, 4. c, Maja Sever, 4. b, Eva Šantić Zadravec, 4. c, Eva Pešti, 1. c, Timotej Pukšič, 1. b, in Tilen Vodička, 1. c.

Cilj tekmovanja je bil dosežen – ozavestiti mlade, da bodo pozorni na znake bolezni pri sovrstnikih, in jih ozavestiti, da je zdrav življenjski slog tisti ukrep, ki najbolj vpliva na preprečevanje sladkorne bolezni.

Čestitke vsem prejemnikom priznanj!

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine