fbpx

Novice

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo v Murski Soboti je že 20. pripravil festival inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih (IZUM), na katerem je sodelovala tudi GFML. Na festivalu se je dogajalo marsikaj, med drugim so se pomurske osnovne in srednje šole predstavile z razstavami in s stojnicami v nakupovalnem centru Maksimus.

Festival se je zaključil s slavnostno akademijo, na kateri so podelili priznanja učencem in dijakom, ki so prejeli srebrna ali zlata priznanja na državnem tekmovanju iz logike, ki je potekalo v novembru 2017. Kot smo že poročali sta srebrni priznanji prejeli Nuša Svetanič in Brina Godec, Tim Štuhec, pa je edini pomurski srednješolec, ki je letos prejel zlato priznanje. Mentorica dijakom na tekmovanju iz logike je bila profesorica Natalija Horvat.

Na akademiji je dve priznanji prejela tudi GFML. Naša razstava je bila s strani strokovne komisije ocenjena kot tretja najboljša med srednjimi šolami, prejeli pa smo tudi priznanje za NAJ raziskovalno šolo, saj smo zbrali največ točk na razpisu, kjer se seštevajo dobljena priznanja na državnih tekmovanjih in organizacija taborov, tekmovanj in drugih srečanj v preteklem šolskem letu.

Regionalni center ZOTK vsako leto podeli priznanja najuspešnejšim mentorjem preteklega šolskega leta v treh kategorijah (za mentorstvo mladinskemu raziskovalnemu delu, za mentorstvo dijakom na tekmovanjih iz znanj in mentorstvo na področju tehnike in modelarstva). Priznanja prejmejo učitelji, katerih dijaki ali učenci so prejeli največ priznanj na regijskih in državnih tekmovanjih. Za šolsko leto 2016/2017 je priznanje za mentorstvo mladinskemu raziskovalnemu delu in priznanje za mentorstvo tekmovalcem prejela profesorica na GFML Mateja Godec.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine