fbpx

Novice

V sklopu lutkovnega abonmaja so si dijaki od 1. do 3. letnika predšolske vzgoje ogledali predstavo z naslovom Planet od plastike zadet, v izvedbi ljubljanskega gledališča. Šlo je celo za premierno uprizoritev, v kateri nastopata igralki Maja Gal Štromar in Mirjana Šajinović.
Sestrici Gala in Nika sta pospravljali in čistili staro zaprašeno podstrešje, na katerem se je nabralo tudi veliko plastenk. Ob tem so se jima pripetile najbolj nemogoče reči: oživel je smetnjak za bio odpadke, ki se je zastrupil s plastiko in nevarnimi kemikalijami; obiskal ju je celo medved, ki ga je skrbelo taljenje ledu zaradi segrevanja ozračja. Ob hitri menjavi prizorov, obarvanih s humorjem, je publika v dvorani zelo uživala in se obenem marsičesa tudi naučila.
Predstava je potrkala na našo ekološko zavest, saj se loteva ekoloških problemov, kot so onesnaževanje, ločevanje odpadkov, podnebne spremembe, ogrožene živalske vrste, nas opominja na varčevanje z vodo in električno energijo ter spodbuja k ekološki ozaveščenosti pri izbiri materialov pa tudi k zdravemu načinu življenja s skrbjo za naravo, s pametno izbiro prevoznih sredstev (npr. kolesarjenje), z recikliranjem in ponovno uporabo materialov. S pozitivnim načinom razmišljanja, predvsem pa z ekološko ozaveščenostjo lahko izboljšamo kakovost življenja, tako materialnega kot tudi čustvenega in duhovnega.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine