fbpx

Novice

Debatno sezono je otvoril srednješolski debatni turnir, ki je, tokrat prvič, potekal na bežigrajski gimnaziji. Tja se je odpravilo 18 dijakov GFML pod vodstvom profesorja Aleša Kusteca. V ekipah, ki so štele po tri člane, so debatirali na trditev: »Predsedniki držav in vlad ne bi smeli imeti in uporabljati osebnih profilov na socialnih omrežjih,« zastopali so jo na obeh straneh – na afirmacijski in negacijski. Trditev, za katero so izvedeli eno uro pred impromptu debato, je bila: »Pravica mladih do zasebnosti je bolj pomembna kot pravica staršev, da vedo.«

Finale se je za las izmuznil ekipi Lotmerk A, v sestavi Breda Gašparič, Meta Štuhec in Luka Hauko, ki so s tremi zmagami slavili odlično 3. mesto. Ekipa Lotmerk B, ki jo sestavljajo Lora Gržin, Urška Filipič in Hana Rakuša je pristala na 6. mestu, Urška Filipič in Lora Gržin pa sta zasedli 9. in 10. mesto na lestvici posameznih govorcev. Prvič so se debatnega tekmovanja udeležili tudi dijaki 1. letnikov, ki so se odlično odrezali.

Našim debaterjem iskreno čestitamo za odličen začetek debatne sezone in jim želimo veliko uspehov na prihajajočih turnirjih.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine