fbpx

Novice

Tradicionalno smo ob zaključku poletnih počitnic tri dni gostili 30 učencev pomurskih osnovnih šol na poletnem taboru. Učenci so se lahko vključili v štiri različne delavnice.

Pri angleščini so nadgradili obstoječe besedišče. Delo je potekalo v obliki iger, družili so se v skupinah in se preizkusili v raznolikih aktivnostih. Poudarek je bil na idiomatskih izrazih, prenesenem pomenu besed in na usvajanju značilnosti kulture Velike Britanije s pomočjo naravne govorke.

Nekateri udeleženci so se prvič spoznali z ruskim jezikom. Poiskali so vzporednice z našo jezikovno sestrično na vzhodu. Ob tem so se naučili novo pisavo, kar znajo le redki. S svojo aktivno udeležbo so usvojili osnovno znanje o Rusiji in njenem jeziku.

Stil, eleganca, umetnost … gospodarska razvitost … miselna naprednost in svoboda izražanja … Vse to in še več je Francija ter z njo povezan francoski jezik. Udeleženci delavnice so se srečali z osnovami francoskega jezika, njegove pisave in izgovarjave. Posvetili so se predvsem pogovornemu besedišču v vsakodnevnih situacijah in si pri tem pomagali z glasbo, igro ter odlomki iz francoskih filmov. Hkrati so spoznavali značilnosti Francije ter francoske kulture.

Učenci, ki jih zanima naravoslovje, radi eksperimentirajo in odkrivajo svet znanosti, so se udeležili interdisciplinarne delavnice. V treh dneh so se srečali s kemijskim raziskovanjem v šolskem laboratoriju, z dokazovanjem fizikalnih zakonitosti in z odkrivanjem bioloških skrivnosti. Pridobivanje naravoslovnih znanj pa je spremljala zabava z razvedrilno matematiko.

Ob delu v delavnicah so udeleženci tabora spoznavali tudi zgodovino Prlekije ter njene geografske značilnosti. Obiskali so Sakušak, rojstni kraj enega največjih slovenskih izumiteljev in podjetnikov Janeza Puha. Na Gomili, najvišjem vrhu tega dela Slovenskih goric, so se povzpeli na razgledni stolp ter se preizkusili v vajah iz orientacije. Program je vključeval tudi športni popoldan, ki je bil izveden na ljutomerskem poletnem kopališču. Učenci so sodelovali v različnih športnih igrah ter se sproščali v osvežujoči vodi.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine