fbpx

Novice

Zadnji šolski dnevi na GFML ne sledijo vsakdanji šolski rutini, saj dijaki zapustijo učilnice in se odpravijo v naravo, na prosto. Tako je minil še en kulturni maraton na GFML, ki se je odvijal na Otoku ljubezni v Ižakovcih, kjer so dijaki skozi številne dejavnosti na prostem spoznali in začutili to biotsko raznovrstno in edinstveno okolje.

Četrtkovo druženje na levem bregu reke Mure se je začelo z vožnjo z brodom, ki vozi iz Spodnjega Krapja v Ižakovce. Marsikdo se je s tem prevoznim sredstvom prvič zapeljal čez reko. Na Otoku ljubezni so se izvajale mnoge raznovrstne delavnice, vsak je lahko našel kaj za svoj okus; od starih obrti, kot sta pletenje košar ali lončarstvo, do ustvarjalnih delavnic, v katerih so si dijaki izdelali lovilce zvokov ali nakit. Nekateri so se v senci mogočnih dreves sproščali, spet drugi so v roke vzeli knjige, se posvetili družabnim igram ali ustvarjali performans, nogometni navdušenci pa so žonglirali z žogo. Mnogi so krenili po sledeh vidre in bobra ali pa so opazovali naravo in ptice v tem okolju. Tisti z več kondicije so kolesarili ob Muri iz avstrijske Lipnice proti Ižakovcem, spet drugi so se spustili z rafti po Muri iz Petanjcev. Na Moti je potekalo tudi šolsko ribiško tekmovanje, na katerem je med dekleti zmagala Anja Makoter, med fanti pa Svit Rodež. Celotno dogajanje so v svoje objektive ujeli člani fotografske in novinarske ekipe, slednji so pripravili tudi reportažo. Za lačne želodce so ob pomoči gostinskega ponudnika poskrbeli dijaki v kuharski delavnici, kjer so skuhali odlično kosilo. Delavnice so izvedli profesorji, prekmurski obrtniki, naravovarstveniki, geolog, biologinja, folklorniki, umetniki in še številni drugi.

Dopoldanskim aktivnostim so sledili nastopi šolskih glasbenih skupin, ki so z žanrsko raznovrstno glasbo navdušile zbrano občinstvo. Vmes je bilo izpeljano še medrazredno tekmovanje, v katerem je zmagal 3. c, ki je bil v velikem finalu najhitrejši pri prenašanju vode. Kljub visokim poletnim temperaturam je bilo vzdušje dobro, dijaki so izrazili zadovoljstvo z aktivnostmi ob reki Muri, ki so jo na ta način spoznali v drugačni luči. Kulturni maraton je namreč potekal za reko Muro – na GFML podpiramo kampanjo, ki nasprotuje gradnji hidroelektrarn na reki. Zavedamo se, kako pomembno je ohraniti naravo bodočim rodovom in z mnogimi aktivnostmi dokazujemo, da to ni le prazno geslo. V naših prizadevanjih so nas podprli tudi številni znani Pomurci (Vlado Kreslin, Vlado Žabot) in nekateri pomurski župani.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine