podvig glava

podvig logo

V gimnazijah je odlično razvito pridobivanje akademskega znanja in razvijanje miselnih spretnosti vseh ravni. V prihodnje pa bi želeli okrepiti tudi podjetnostno kompetenco na vseh njenih področjih, ki bodo dijakom omogočale uporabo akademskega znanja v praksi — v avtentičnih problemskih situacijah, šolam pa omogočale prepričljivo vključevanje v okolje in prispevanje k reševanju problemov lokalne in širše skupnosti. Priložnosti za spodbujanje kompetenc (kot so med drugim iniciativnost, načrtovanje in samoregulacija, sodelovalnost, izkušenjsko učenje, vizija, kreativnost, poravnavanje z negotovostmi in tveganji…), ključnih za uspešno znajdenje in delovanje v svetu, za kakovostno življenje ter za konstruktivno prispevanje k skupnemu dobremu, vidimo v interdisciplinarnih in avtentičnih učnih situacijah.

Ključni cilj projekta je zato razviti in preizkusiti model celostnega razvoja kompetence podjetnosti pri dijakih skozi medpredmetno povezovanje in sodelovanje z okoljem in širšo skupnostjo.

Poseben poudarek pri projektu bo na prepoznavanju družbenih, okoljskih, gospodarskih in osebnih izzivov in njihovem reševanju s pomočjo kompetence podjetnosti v smeri iskanja trajnostnih rešitev.

Uradna stran projekta: https://www.zrss.si/objava/projekt-podvig.

Trajanje projekta: 3. 11. 2017 do 31. 8. 2022                          

Šolski projektni tim na GFML sestavljajo:

  • Nina Žuman, učiteljica kemije in vodja projekta
  • Liljana Fajdiga, šolska svetovalna delavka
  • Mateja Godec, učiteljica kemije in vodja aktiva naravoslovcev
  • Karmen Stolnik, organizatorka izobraževanja odraslih
  • Jasna Vogrinec, učiteljica psihologije

Koordinatorica

mag. Nina Žuman
mag. Nina Žuman
prof. kemije
Kabinet 4
02 58 58 715
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.