Kompetence TPK 2018 2022 logotip mali

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer se zavedamo, da je vseživljenjsko učenje vse pomembnejše, saj posamezniku omogoča učinkovitost na delovnem mestu, doma ali drugje.

Prav zato smo se odločili za sodelovanje na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Javni razpis za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022), katerega namen je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. V okviru tega smo se združile institucije v Pomurju: Ljudska univerza Murska Sobota (vodja konzorcija), Ljudska univerza Lendava, Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona, Lokalna razvojna fundacija za Pomurje ter naša šola.

Do oktobra 2022 bomo tako s partnerji izvajali izobraževalne programe za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki bodo namenjeni tako zaposlenim kot nezaposlenim, prednostno starejšim od 45 let, s končano manj kot 4 letno srednjo šolo.

Projekt je tako priložnost, da si udeleženci brezplačno pridobijo ustrezne temeljne in poklicne kompetence. Da je izobraževanje pomembno za uspešno delovanje v dobi hitrih sprememb, razvijajoče se informacijsko komunikacijske tehnologije, multikulturalnosti in trajnostnega razvoja v času, ko sta za posameznika, podjetja in družbo pomembni kompetenci podjetnost in samoiniciativnost, morajo prepoznati tako posamezniki, kot delodajalci in gospodarska združenja.

 

Koordinatorica

Martina Ščernjavič
Martina Ščernjavič
organizatorka izobraževanja odraslih
Kabinet predšolske vzgoje
02 58 58 710
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.